Tankönyvrendelés 2016/2017. tanév - Fontos változás!

2016.04.13 10:45

 

Jelentős, minden szülőt érintő változások történtek a tankönyvrendelésben!

 

2016. április 15-től elérhetővé válik a „Szülői felület”, a szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon az alábbi funkciók lesznek elérhetőek:

A szülő megtekintheti és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a tankönyvfelelős részére:

    - gyermeke(i) tankönyvrendelésével,

    - gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött) kapcsolatban.

 

A fizetős státuszú gyermekek szülei részére az eddigi csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtunk elektronikus számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés).

 

A szülői felületen a szülő által jelzett módosítási igényekről az iskola értesítést kap. A módosítási kérések elfogadása, végrehajtása - a szülő módosítási szándéka - mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, amíg a jogosult tankönyvfelelős azt át nem vezeti.

 

A KELLO részéről ez egy kényelmi szolgáltatás, ezért az iskola dönthet úgy is, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve írásban is kéri a szülőket a felületen már jelzett igények rögzítésére.

 

A későbbiekben a felület használatát bemutató anyagot is elhelyezünk az oldalon. Ezen tájékoztató a diák rendelési felületünk „segítség” menüpontjában is elérhető lesz az Önök számára.

 

A fizetős diákok vonatkozásában közvetlenül a szülő élhet elállási jogával 2016. szeptember 15-ig, illetve pót- és évközi rendelés esetén 14 napon belül.

 

A tankönyvrendelés során a tankönyvfelelős minden diáknak megrendeli az adott osztályban, csoportban szükséges tankönyveket, a szülő feladata, hogy jelezze, ha valamely tankönyvet nem igényli.

 

Minden olyan esetben, amikor a KELLO kiküldi a tankönyveket, és a szülő nem mondta le, a visszaküldést a szülőnek kell intézni. Ezeket a könyveket az iskola nem visszáruzhatja.